2009/01/30

Една сутрин в Овча купел

Някой се събужда,а кварталните клюкарки неуморно бдят.Един тръгва за работа,а друг го изпращаКварталните клюкарки се умножават по две и дремят поради отчайваща липса на събития.Нещо предизвиква интереса им.Не е едно, трима са.И още трима.Стават шест.Трябва да се внимава.В същия квартал, няколко минути по - късно...зад блока, в мирно съжителство живеят магарешки бодлии боклуци.В блока живеят самите магарета.Те обичат да им е шаренко пред очите.
Намират се всякакви индивиди.

Бодил революционер.Креативно магаре.Някакви предположения какво е искал да каже авторът?

Не много далече оттам тежките облаци на невежеството са надвиснали над крехкия стълб на образованието - кварталното СОУ.Оттам изпращат SOS гълъб,който прелита от девет трънкив десета,но катастрофира фаталнов овча купелския fashion.

15 коментара:

Боян Пищиков - архиватора каза...

браааааво!

Madame Banitza каза...

хапки от овча купел рано сутрин просто:)

hinkoff каза...

хареса ми този фото репортаж.ама то голяма мръсотия наистина, но си е лика прилика с фейшъна:)

Madame Banitza каза...

благодаря:)всъщност на мен ми харесва да има контраст. ако всичко е безупречно, става скучно.

Славчо каза...

пробвай да увеличиш ISO на Апратчето за да стават по "рязки" снимките ,има и една опция vivid Опитай с нея също.
и хайде снимай по честичко де..

Madame Banitza каза...

ще пробвам, благодаря за съвета:) ами аз снимам, но за момента имам компютър с интернет само на работа и качването им в блога е проблем. не ми плащат хората да седя и да си цъкам в блога, но би било добре:)

Славчо каза...

сега си прочетох поста и да допълня
когато вдигаш ISO-то увеличаваш чуствителноста на матрицата,позволяваш да се снима на по затворена бленда(по голям дипазон от обектите ще са на фокус) и на по висока скорост.Всичко това ако си на ръчен режим,или някой от другите А или S .Mен ми е любим режим А.Да имаш такъв апарат и да не снимаш всичко си е направо загуба ;)

Madame Banitza каза...

прилежно си записвам всичко и в първия свободен момент ще го пробвам. апаратчето е страхотно, проблемът е, че книжката с него е малко досадна и от нея малко трудно се учи, не че аз съм проявила упоритост в разучаването:( за другото си прав. затова си купих хубав фотоапарат, не защото много разбирам, просто обичам да снимам и не исках да си взема нещо, което ми налага ограничения. благодаря за съветите отново:)

Славчо каза...

аз имам подобен и от полвин година все още не съм се няучил да използвам всички екстри.
трябва да се навлезе в материята, ако иска човек да исползва поне полвината от възможностите му.иначе винаги съм твърдял че една средна "сапунерка" ще постигне по-добър ефект, отколкото скъп апарат и обективи,с които всичко се снима на режим "ауто"

Боян Пищиков - Архиватора каза...

котко, кво да ти кажа, на мене никой не ми дава такива съвети :)
ама аз ще чет твоите, нали сме с еднакви хапарати...
а и аз тая книжка още не съм я прочел... само цъкам по копчетията...

Madame Banitza каза...

ами не ти дава такива съвети защото си по - умен от мен и се справяш сам:)

Славчо каза...

деца ,книжките са за да се четат.още ми е пресен примера на един познат производител на сачове, дето някаква журналистка като си купила сач,първото нещо което направила като се прибрала е да скъса инструкциите(на които пишело да не се мие а да се намаже с мазнина) и да го измие...и сачът се разпаднал пред очите и:)))
Знам ,че българите сме природно интелигентни и нямаме нужда от съвети (по прнцип) но упътванията са за това да се четат! :)

Славчо каза...

Пищиков ,може да си се родил научен в северозападния резерват.. :))

Боян Пищиков - Архиватора каза...

де...ца?

Madame Banitza каза...

кога ли пък децата са слушали съветите на възрастните? кои сме ние та да променяме тази традиция:)