2008/09/29

Репортаж от мястото на събитието

Добър вечер, драги читатели!

Имам сензационна новина. Тази вечер ми спряха топлата вода. В началото това не ме притесни особено, но ми стана крайно неприятно, когато установих, че нямам бойлер. Живея отскоро в тази квартира и не се бях заглеждала. Имам два варианта. Да се пъхна на кратка програма в пералнята, тя сама си топли водата, или да си сгрея вода в термоканата и да се изкъпя. Няма страшно и няма причина за паника. Аз съм живяла във Враца при режим два часа без вода, после един без ток. Не се плаша лесно. Когато гледахме сериала "Докато свят светува", през първия половин час комшиите от съседния блок ни идваха на гости, после при нас спираше тока и ние тичахме да догледаме втората половина у тях. Оцелявам при всякакви условия. Живея в "Овча купел". Ако някой го закъса много, да ми пише. Ще му предоставя термоканата за няколко часа безплатно. Ако пък и вие сте от същия квартал и имате топла вода, дайте си адреса, ще се изкъпя у вас. "Некъпан в нужда се познава" и "Топлофикация forever" са новите лозунги, които от утре ще крещя с измитата си със студена вода уста.
Лека нощ, да спиш в леген и да сънуваш къпана мен!

2008/09/14

Първо ваксина, после свирка

Чета днес в gbg.bg и netinfo.bg ей това. На фармацевтичните компании трябва да им се признае, че стават все по-изобретателни в опитите да си пробутат ваксината. Пфу.

Оралният секс - по-вреден от алкохолизма и пушенето

Той значително увеличава опасността от рак на гърлото, както и от заразяване с папилома вирус - една от причините за рака на маточната шийка, сочи британско изследване

10.09.2008

Оралният секс е по-вреден от алкохолизма и пушенето. Според британски експерти той води до злокачествени заболявания по-често, отколкото злоупотребата с цигари и алкохол.

Оралният секс значително увеличава опасността от рак на гърлото, както и от заразяване с папилома вирус - една от причините за рака на маточната шийка, сочи тяхно изследване.

Конкретните цифри, цитирани от Би Би Си, гласят, че при жените и мъжете, които са правили орален секс с повече от шест партньори, този риск се повишава най-малко 8,6 пъти.

Същата опасност при пушачите нараства три пъти, а при злоупотребяващите с алкохол - два пъти.

Учените уточняват, че заразяването с папилома вирус не е 100%, но при тези, които са се заразили, рискът от поява на рак на гърлото се увеличава 32 пъти, като нерядко се засягат и сливиците и езика.

До този момент в медицината се застъпва мнението, че цигарите и алкохолът са основните причини за повишения риск от рак на гърлото.

Британските специалисти препоръчват като предпазна мярка използването на презерватив и ваксинация срещу рак на маточната шийка, която е доказано ефективна в 98% от случаите.

2008/09/06

събота

В събота отивам до супера

и слушам Уикеда

и плащам кабелната

и съсипвам закуската

и говоря по скайп с белгия

за раждането във вода

и разни други неща

и крещя по телефона

на враца и на една жена

и съм зла и съм обидена

и котката ме хапе по краката

защото крещя

и прочитам:

„Душата на омъжените жени прилича на холандско сирене.

Тялото на омъжените жени - нива на баир.

Чувам как собственикът върви и псува тази крива нива.”

и мъжът ремонтира колата

и пия второ кафе в шарена чаша

и после ще съсипя

една скумрия

и ще се посмеем

над чашата с бира

как все прецаквам храната

и всичко е точно такова

каквото трябва да бъде

в събота.